Irmato neemt Machinefabriek van Keulen over

 In Irmato

Irmato Group heeft Machinefabriek van Keulen in Veldhoven, producent van fijnmechanische onderdelen, overgenomen. Irmato, multidisciplinair ingenieurs- en adviesbureau voor de machine- en apparatenbouw, zet hiermee opnieuw een stap in haar ontwikkeling tot one-stop-shop leverancier.

“Na de overname van Vogels Mechatronic Projects in 2010 en Hendrikx Fijnmetaal eind 2011 was Irmato op zoek naar verdere strategische uitbreiding, het liefst door middel van een machinefabriek”, aldus Irmato-CEO Vitor Moonen. Collega Peter-Jan Goudsmits ging met die missie op pad. Goudsmits: ‘De markt vraagt om co-designership, ofwel dat de door ons gemaakte ontwerpen tevens door ons kunnen worden geproduceerd.”

Op de vraag waarom Irmato koos voor Machinefabriek van Keulen is Moonen duidelijk: “Allereerst staat vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel bij Machinefabriek van Keulen. Daarnaast zit er bij Machinefabriek van Keulen een CEO/eigenaar in de persoon van Johan Snoeijen die als managing director bij Irmato de taak op zich wil nemen om de competentie rond realisatie en projecten verder uit te bouwen. Door deze uitbreiding zijn wij in staat ons one-stop-shop-model verder in te vullen. De specialismes van Machinefabriek van Keulen zijn een welkome aanvulling op onze competenties. Hierdoor zijn we in staat een brede markt te bedienen.”

De overname past ook in de plannen van Machinefabriek van Keulen. Snoeijen: “Machinefabriek van Keulen heeft recentelijk strategisch bepaald dat het verstandig zou zijn om de activiteiten op het gebied van engineering en sales uit te breiden. De klant vraagt namelijk steeds meer toegevoegde waarde. En dat zijn nou net de diensten die Irmato ons kan bieden. Op deze manier passen deze twee werelden van engineering en het realiseren van onderdelen perfect bij elkaar.”

Bron: Metaalnieuws, 4 april 2012
http://www.metaalnieuws.nl/irmato-neemt-machinefabriek-van-keulen-over/

Recente Blogs