Failliet Jentjens vindt onderdak bij Irmato

 In Irmato

Vanaf half augustus is Irmato Group de nieuwe eigenaar van Jentjens Machinetechniek. Die Veghelse machinebouwer moest een dikke maand geleden faillissement aanvragen. De activiteiten van Jentjens starten door als onderdeel van de Iris-divisie van Irmato, onder de naam Irmato Jentjens Oriented Handling Systems. Zo‘n twintig medewerkers blijven aan de slag op de bestaande locatie in Veghel waarbij Irmato de verwachting uitspreekt snel door te willen groeien. De voormalige eigenaar George Jentjens zal de afdeling leiden.

Jentjens Machinetechniek is een machinefabriek die is gespecialiseerd in totaaloplossingen voor de automatisering van montage- en producthandelingen. Het bedrijf richt zich vooral op oriented handling; het oppakken, verplaatsen en positioneren van niet-vormvaste producten. Met deze overname zegt Irmato een grote stap voorwaarts te zetten in het realiseren van totaaloplossingen in de machinebouw en daarmee de basis van het bedrijf te verbreden en versterken.

Jentjens is de tot nu toe laatste in een serie overnames van Irmato de afgelopen jaren. Het begon in 2010 met Braincenter Noord, veertien medewerkers van Philips Aken, en VMP. In 2011 kwam daar het failliete Hendrikx Fijnmetaal bij, een jaar later gevolgd door Machinefabriek van Keulen. Sinds 1 juni dit jaar is ook het Groningse ingenieursbureau Nieuwhof onderdeel van Irmato.

Bron: Mechatronica & Machinebouw, 8 augustus 2013

Auteur: Alexander Pil
https://www.mechatronicamachinebouw.nl/artikel/failliet-jentjens-vindt-onderdak-bij-irmato.html

Recente Blogs