Irmato opent nieuw hoofdkantoor in Stramproy

 In Irmato

Vitor Moonen, oprichter en CEO van Irmato, is trots op het bedrijf dat hij 10 jaar geleden is gestart en dat nu uitgegroeid is tot een succesvolle onderneming met 10 vestigingen in Nederland, België en Duitsland, met een klantenbestand dat bestaat uit zowel MKB-ers als multinationals.

Vitor is vooral trots op zijn, inmiddels ruim 350, medewerkers, die samen met hem deze groei hebben gerealiseerd. En natuurlijk is hij trots op het schitterend verbouwde monumentale  hoofdkantoor in Stramproy, dat tegelijk met de viering van het tienjarige jubileum, geopend wordt. Deze trots deelt lrmato graag met u!

lrmato is een multidisciplinair ingenieurs- en adviesbureau voor de machine- en apparaten  bouw. Volgens Vitor Moonen krijgen bedrijven die hun producten  of machines in de markt  willen zetten in toenemende mate te maken met de eis vanuit de markt om steeds innovatiever en sneller ontwikkelingen in hun producten en dus in hun productiemachines aan te brengen, en deze te managen. Hiervoor dient naast de ontwikkeling, ook de realisatie, het customizen en het eventuele redesign onder een dak verzorgd te worden. Dat totaalpakket, dat lrmato het one-stop-shop-model noemt, streeft het bedrijf na. Vanaf het ondersteunen van research en engineering tot en met het bouwen van kleine, hoogwaardige series; lrmato wil het complete gamma afdekken.

LANDELIJKE DEKKING, GROTERE DIVERSITEIT

lrmato is verdeeld in twee divisies. Vanuit Engineering Services (ES), met vestigingen in Veghel, Groningen, Aachen en Enschede, worden professionals van lrmato ingezet, zowel bij de klant op locatie in hun eigen projectteam als bij projecten van klanten die binnen de lrmato-vestigingen worden uitgevoerd.

De divisie lrmato Industrial Solutions (IRIS) beschikt in Veldhoven over een breed machinepark waar diverse fijnmechanische onderdelen van verschillende omvang en moeilijkheidsgraad in een korte tijd gerealiseerd kunnen worden. Dit in combinatie met het high-tech mechatronica cluster in Eindhoven (met cleanrooms), de R&D afdeling in Aachen en de meettechnieken in Drachten biedt de klant een zeer breed en gevarieerd pallet aan diensten.

De geografische spreiding van de diverse vestigingen en hun competenties sluiten perfect aan op het streven van Vitor om een landelijke dekking met lrmato te realiseren, vanuit een steeds grotere diversiteit aan kennis en mogelijkheden nog beter te voldoen aan de eisen van de opdrachtgevers en om de fluctuaties van de markt op te vangen.

Irmato heeft dit jaar twee bedrijven overgenomen, Nieuwhof BV in Groningen en Jentjens Machinetechniek BV in Veghel. Deze overnames verstevigen de positie van lrmato in de markt. Momenteel vindt de integratie van deze bedrijven en hun medewerkers binnen lrmato plaats.

KENNIS EN KUNDE

De kennis en kunde van de medewerkers bepalen in hoge mate het succes van lrmato. Het bedrijf probeert dan ook voortdurend getalenteerde medewerkers aan zich te  binden  en talentvolle Hbo’ers en academici aan te trekken en middels een persoonlijk opleidingsplan verder te ontwikkelen.

lrmato  heeft  oog  voor  nieuwe  ontwikkelingen, is nauw betrokken bij Brainport, Keyport 2020 en het Make Tech Platform en is hoofdsponsor van het eredivisie  damesvolleybalteam lrmato VC Weert. Onder leiding van projectmanager PR Carla van de Wetering heeft Irmato een programma rondom het volleybal ontwikkeld, dat de naamsbekendheid  van lrmato bij bedrijven en studenten helpt  te vergroten. lrmato  verzorgt o.a. presentaties en lezingen op hogescholen en universiteiten, waarbij eigen  medewerkers aan studenten vertellen wat voor werk zij doen bij lrmato en wat hun toekomst mogelijkheden bij  het bedrijf zijn. lrmato nodigt ook student en uit voor bedrijfsexcursies die vaak worden afgesloten met een bezoek aan lrmato VC Weert. Mede hiermee weet lrmato zich te onderscheiden van andere potentiële werkgevers.

EEN IRMATO WAARDIG PAND

Dat lrmato veel waarde hecht aan (het welzijn van) haar medewerkers, onderstreept de enthousiaste projectmanager PR met het voorbeeld van optimale aandacht voor goede werkplekken. Het ultieme bewijs daarvan is het door VMB Bouw schitterend verbouwde hoofdkantoor van lrmato in Stramproy, waar het nieuwe Shared Services Center van lrmato is gevestigd. Dit volledig opgeknapte en gemoderniseerde monumentale pand, gelegen aan de doorgaande weg tussen Weert en Stramproy, is met zijn uitstraling, warme en moderne inrichting, natuurlijke materialen, milieuvriendelijke toepassingen als aardwarmte en zonnepanelen, en met het behoud van een aantal oude elementen uit het oorspronkelijke gebouw, een aanwinst voor de regio. De benaming van diverse ruimtes in deze voormalige ‘Melkfabriek’ verwijzen naar het oorspronkelijke gebruik, zoals het Proeflokaal, het Silohuis, de Botervloot en de Melkweg. Vitor is zeer tevreden over het eindresultaat. “Dit pand is lrmato-waardig”, stelt hij resoluut. “De afgelopen 10 jaar hebben we een prachtig  bedrijf met een solide basis neergezet. Maar we zijn zeker nog niet uitgegroeid”, zo laat hij zijn onverminderde hoge ambitie blijken.

OPENING EN OPEN DAG

Het prachtige pand geeft een gouden randje aan het tienjarige jubileum van Irmato, dat wordt gevierd met een personeelsfeest op 5 oktober in het hoofdkantoor en in het Munttheater, en met een officiële opening op 11 oktober. Hiervoor zijn zakelijke relaties en bedrijven uit de regio uitgenodigd en twee interessante sprekers, de heer A.A.M.M.  Heijmans, burgemeester van Weert en voorzitter  van  Keyport 2020 en de heer Prof. dr. T.S. Baller, Decaan Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE) aan de TU Delft en voormalig Senior Vice President bij Philips Research.

Ook de drie kinderen van Vitor – Iris, Marieke en Tom (naar wie lrmato is vernoemd) – krijgen een rol bij de opening. Tot slot organiseert lrmato op zaterdag 5 oktober een Open Dag. ledereen is dan van 10.00 – 12.00 uur van harte welkom om niet alleen het vernieuwde pand van lrmato te bezichtigen, maar ook de andere bedrijven van Vitor Moonen die in Stramproy gevestigd zijn, te weten VMB Bouw, IPS, PrismaWorx en Wisbroek Breeding Center (een van de meest moderne, toonaangevende kweekcentra voor zeldzame vogels in de wereld). Want het tienjarige jubileum en het nieuwe hoofdkantoor, dat zijn mijlpalen die lrmato graag met iedereen wil delen.

Bron: Zakenblad Weert Nummer 3 – 2013 – Jaargang 23

Recente Blogs